ontdek licht aan de linge

Van 24 mei tot en met 20 juli is Fort Asperen het toneel van het licht. In de donkere nissen en kamers zoeken zes kunstenaars in donker en licht contact met bezoekers. Dat doen ze op een bijzondere wijze met glassculpturen, installaties en videowerken. De aan de expositie ‘Licht aan de Linge’ deelnemende kunstenaars zijn:

  • Gery Bouw: schaduwen van op glas gezandstraalde tekeningen
  • Jacco Olivier: kortdurende animaties in de vorm van een wandvullende lichtprojectie
  • Persijn Broersen en Margit Lukacs: lichtprojectie van een grafisch vormgegeven lelie
  • Marinke van Zandwijk: glasgeblazen bellen
  • Eelco Brand (zie afbeelding bovenaan): fictief bewegend beeld uit de natuur in een lichtbak

De expositie is vernoemd naar de rivier de Linge, die in de Betuwe tussen Doornenburg en Gorinchem stroomt en waar de stad Asperen aan gelegen is.

meer exposities in kunstfort asperen

Fort Asperen is niet alleen de locatie van ‘Licht aan de Linge’. Tot en met eind mei is hier ook de tentoonstelling ‘Boeddha in de Linie’ te zien. Dat toont kunst dat afkomstig is van vier kunstenaars die 2 weken in afzondering op Fort Werk aan de Spoel in Culemborg verbleven. Tot 30 juni hangt nog in de Taveerne werk van fotografen Beau van de Rijdt en Wiesje Peels. Stichting KunstFort Asperen organiseert het hele jaar door exposities in het fort en wil hiermee de aandacht voor kunst, cultuur, natuur en geschiedenis vergroten onder een breed publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *