beleef kunst in de 5 vestingsteden

Niet alleen Fort Asperen biedt de mooiste kunst en cultuur. Ook andere forten en de vijf vestingsteden in de Nieuwe Hollandse Waterlinie hebben het hele jaar door kunstzinnige exposities. Daarmee is er altijd wel een reden om het gebied van de waterlinie te bezoeken. Zo beleeft u in vestingstad Gorinchem, ten westen van Asperen, meerdere exposities. Dit jaar ontdekt u bijvoorbeeld kunst uit Vietnam, de Hollandse polders en het Limburgs heuvelland en sieraden. Ook is er in de stad aandacht voor geschiedenis, de Martelaren van Gorcum en het beleg van Gorinchem. Exposities zijn te zien in de Grote Kerk en de Grote Markt. In de stad Weesp organiseert men jaarlijks de kunstexpositie “Weespers aan de wand” en houdt een groot aantal culturele instellingen kunst levend.

WeespersaandeWand
6 tot 9 juni is het de 17e editie van “Weespers aan de wand”
Ook in Woudrichem organiseert men, net als in Asperen, een Kunstroute waar bezoekers op verschillende locaties het werk van een groot aantal kunstenaars kunnen zien. Vestingstad Naarden biedt kunst in verschillende galeries en het tweejaarlijks FotoFestival (zie foto bovenaan). Geschiedenis is in deze stad te aanschouwen in het Nederlands Vestingmuseum. In het Muider Muizenfort Museum in Muiden zijn regelmatig tentoonstellingen over het heden en verleden en kunst. Dit museum is gevestigd in het Muizenfort, dat dateert uit 1874 en in 2011 nog is gerestaureerd. Natuurlijk kan een bezoek aan het Muiderslot dan niet ontbreken. Daarnaast is er bijvoorbeeld het Liniepadfestival dat wordt gehouden langs het Liniepad vanaf fort Altena, in Werkendam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *