Basisonderwijs

KunstFort Asperen bezoeken met de klas? KunstFort Asperen de volgende mogelijkheden: (ook mogelijk voor voortgezet onderwijs)

1. Op eigen gelegenheid

Elke klas is welkom spontaan langs te komen tijdens de openingstijden van het Fort, mits er genoeg eigen begeleiders bij aanwezig zijn. De toegang is dan € 3,- per leerling.

2. Erfgoedspel

Het KunstFort heeft voor schoolklassen een spannend en leerzaam spel over de cultuurhistorische achtergrond van dit prachtige monument en zijn geschiedenis. Het is met veel toewijding ontwikkeld door Edu-art en wordt door onze ervaren gidsen begeleid. Kinderen van groep 5 t/m 8 leren hier spelenderwijs zelfstandig in kleine groepjes over de nieuwe Hollandse Waterlinie en de rol van fort Asperen daarin. Het accent ligt daarbij op het leven in het fort. Hoe leefden de gemobiliseerde soldaten? Het spel is zó opgezet dat verschillende leervormen aan bod komen. Ook is het, doordat gewerkt wordt met losse opdrachtkaarten, goed aan te passen aan het niveau en de beschikbare tijd voor een bezoek. Het spel gaat in 2012 in op beide tentoonstellingen en sluit goed aan op de bestaande leskoffer “het geheime wapen van Nederland”. Het kan echter ook prima zonder voorbereiding in de klas gespeeld worden.

Omdat dit spel door twee gidsen begeleidt wordt is het nodig hiervoor tijdig een afspraak te maken. Eventueel kan dat ook op maandag. De kosten zijn € 5,00 per leerling. Ook is het mogelijk alléén voor een rondleiding te boeken.

Meer informatie en afspreken

Neem voor meer informatie of om een afspraak te maken contact op met Beatrijs Schweitzer op 06-23598418 of via info@kunstfortasperen.nl.