exposeren in forten

De Nieuwe Hollandse Waterlinie is rijk aan forten die voor vele doeleinden kunnen worden aangewend. Zo zijn door de unieke architectuur vooral bij beeldend kunstenaars de forten erg in trek.
De ruimtes binnen een fort zijn vaak gerenoveerd met witte muren en daardoor zeer geschikt voor het tentoonstellen van schilderijen, mar ook de omgeving rondom een fort wordt veel gebruikt voor ruimtelijk werk.
 
Ook worden in de forten vaak ateliers verhuurd voor kunstenaars. Dit heeft weer tot gevolg dat op vastgestelde dagen bezoekers welkom zijn en de kunstenaars in hun ateliers kunnen rondneuzen. De kunstenaars geven informatie aan geïnteresseerden over hun werkwijzen en gebruikte technieken.

Belangrijk bij het organiseren van een atelierroute is dat goede afspraken met de deelnemende kunstenaars moet worden gemaakt over de kwaliteit van het tentoongestelde werk, de aanwezigheid van de kunstenaars en de toegankelijkheid in de ateliers voor de bezoekers.
Kortom, een fort is bij uitstek een geschikte plek om te worden bezocht door kunstenaars en kunstliefhebbers. Maar natuurlijk om om dat het een prachtig stukje Nederland is met een bijzondere geschiedenis. Fort Asperen is zeker een bezoekje waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *